Pentru comenzi si informatii: 0765 777 608
Parchet laminat si accesorii parchet
Acasa/Fără categorie/Ce este parchetul laminat?

Ce este parchetul laminat?


Un aspect important in renovarea unei locuinte il reprezinta pardoseala. Una din cele mai practice solutii este parchetul laminat ieftin si bun, o solutie foarte apreciata si utilizata in zilele noastre pentru ca este un produs ieftin, usor de montat si usor de intretinut. El poate fi atat demontat si apoi montat din nou cat si inlocuit cu o foarte mare usurinta.

Desi de cele mai multe ori avem tendinta sa confundam parchetul laminat cu cel masiv(clasic),intre aceste doua tipuri de parchet exista mari diferente: parchetul clasic este realizat din lemn masiv, pe cand cel laminat este realizat din mai multe straturi de materiale fibrolemnoase.

Parchetul laminat

A fost dezvoltat in 1977, in Suedia, dar a ajuns pe piata abia in 1980, raspandindu-se rapid si in alte tari din Europa. Cu toate ca in primii ani, parchetul laminat nu se ridica la standardele de calitate pe care le-a atins astazi, pana la sfarsitul anilor 1980 s-au obtinut imbunatatiri vizibile.

In zilele noastre, parchetul laminat este una dintre cele mai populare tipuri de pardoseli din lume, datorita faptului ca este practic, usor de montat si de intretinut. In plus, parchetul laminat este mult mai ieftin decat cel realizat din lemn masiv. Structura parchetului laminat este si astazi cea originala, creata in anii ’80 din trei straturi. Stratul de baza este un strat impermeabil, care imbunatateste stabilitatea structurala si are rolul de bariera impotriva umiditatii. Stratul gros, de mijloc, este o baza de lemn compozit. Stratul cel mai de sus este suprafata de uzura si stratul decorativ care, in functie de procesul de productie, poate fi compus, la randul sau, din mai multe straturi. Acesta este creat dintr-un fel celuloza rasina speciala, tratata, care da parchetului rezistenta, durabilitate si un aspect vizual atractiv.

Tipuri de parchet laminat

In pofida faptului ca piata a fost invadata de acest tip de parchet (parchetul laminat), trebuie acordata o mare atentie asupra calitatii acestuia. Un aspect foarte important este grosimea parchetului laminat. Grosimea trebuie aleasa in functie de tipul de trafic al zonei in care este montat: casnic, mediu sau intens. O alta caracteristica a parchetului laminat o reprezinta sistemul de montaj al acestuia: click sau nut-feder. Nu in ultimul rand, un parchet laminat bun ofera confort si are un aspect cat mai natural.

Firma noastra comercializeaza parchet laminat ieftin de cea mai buna calitate. Produsele sunt de origine germana sau poloneza.

Cere Oferta